Жители на кв. „Изгрев“ излизат на протест

снимка: Будна Варна

„На 28.09. от 18:00 ч. пред Военна болница жителите на квартал „Изгрев“ ще протестираме, тъй като в продължение на десетки години многократно сме сезирали неуспешно общината за проблемите ни“. Това се казва в писмо до ИА „Черно море“.

Вместо да изгради инфраструктура на „квартала“ половината квартал няма вода, нямаме канализация, осветление, тротоари, а улиците са пълни с паркирали автомобили,

Общината допуска презастрояване с огромни, никнещи като гъби сгради, с което не само активизира свлачището на Франгенското плато (залесено след голямото наводнение 50-те години на миналия век), но и застрашава ЖИВОТА И ЗДРАВЕТО НА жителите на квартала, особено на децата и възрастните, чрез ОГРОМНАТА ТЕЖКА СТРОИТЕЛНА техника, която обслужва строителството им!

Въпреки многобройните ни сигнали, подписки и протести общината не ограничи скоростта и движението на най-тежката строителна техника в квартала!

Ежедневно майките с бебешки колички и децата с велосипеди, тротинетки и топки, бабите с колички като камикадзета се опитват да ползват единствената асфалтирана улица – Перуника, но покрай тях профучават ОГРОМНИ камиони, натоварени с пръст, бетон или др. строителни материали!

Нима трябва да загине дете като в Айтос, за да се вземат мерки?“, завършва писмото от загрижени жители на квартала.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!