Варненски лекари отстраниха тумор с внушителни размери при цезарово сечение

Лекари от варненската АГ болница отстраниха яйчников тумор с внушителни размери и тегло 15 кг по време на цезарово сечение, научи BudnaVarna.com.

36-годишната Силвия от Варна, бременна в 37 гестационна седмица с втората си рожба. Тя пристига в АГ болницата за първична консултация и последващо раждане при проф. Емил Ковачев, пишат от лечебното заведение.

По време на ултразвуковия преглед проф. Ковачев диагностицира туморна формация с големи размери, произхождаща от десен яйчник, който не е открит по време на рутинните прегледи от Женската консултация.

На 16 септември проф. Ковачев и д-р Жеков заедно с екип от анестезиолози, неонатолози и акушерки извършват цезарово сечение. Така се ражда се красиво и здраво момченце – високо 49 см и тежащо 2870 грама.

По време на операцията е отстранен яйчниковият тумор с внушителните размери 50/60 см и тегло 15 кг, също така е направена миомектомия.

Щастливата майка е вече изписана и се радва на своята рожба.

Деветте месеца на бременността могат да са най-вълнуващата част от живота на една майка, но могат и да бъдат огромно предизвикателство, ако се съчетаят с диагнозата яйчников тумор, обясняват от болницата.

Повечето от туморите на яйчниците по време на бременност са доброкачествени новообразувания. Според различни проучвания честотата се движи средно около 1:300 от случаите.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!