НИМХ обяви какво ще е времето през седмицата

След слънчевите, но студени почивни дни новата седмица ще започне със заоблачаване, но в понеделник не се очакват валежи. Минималните температури ще бъдат между минус 19 и минус 5 градуса, а максималните между минус 6 и 5 градуса над нулата. Такава е прогнозата за времето според НИМХ към БАН.

Във вторник – 24 януари, започват отново валежи. От юг ще завали първоначално дъжд, а в планините сняг, като през нощта срещу сряда с понижението на температурите дъждът навсякъде ще премине в сняг.
Сутрешните температури във вторник ще бъдат между минус 12 и минус 7 градуса, а дневните между минус 3 и 6 градуса над нулата. Като отрицателни ще бъдат дневните температури в северна и част от Западна България, а положителни в Южна и Източна България.В сряда – 25 януари, валежите ще продължат и с понижението не температурите навсякъде ще са от сняг, като по-интензивни се очаква да бъдат в Северна и Централна България.

В четвъртък – 26 януари, снеговалежите навсякъде ще спрат, ще се изясни и сутрешните температури ще бъдат между минус 10 и минус 6 градуса, а дневните между минус 2 и 0 градуса.

В петък – 27 януари, съществена промяна във времето не се очаква. Ще има разкъсана облачност, с по-ниски сутрешни температури, особено в Северна и Централна България. На места там термометрите ще паднат до минус 13 – минус 14 градуса. Максималните температури ще бъдат между минус 4 и 2 градуса над нулата.

В събота и неделя се очакват минимални температури между минус 10 и минус 5 градуса, а максималните между минус 3 и 2 градуса над нулата. Ще бъде и предимно слънчево.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply

eighteen − 16 =