Костадинов: Щом аз съм кандидат за президент, значи не сме доволни от Румен Радев

Лидер на политическа паритя обяви защо се впуска в надпреварата за президент.

Самият факт, че аз съм кандидат за президент, показва, че не сме доволни от Румен Радев. Ние заявихме, че искаме разговор с президента, за да видим има ли съвпадения между неговата управленска програма и нашата. Такава не се състоя. Това заяви Костадин Костадинов от „Възраждане“, който се кандидатира за президент.

„Смятаме, че имаме шанс за балотаж. Не виждам никаква разлика между кандидат на ГЕРБ и кандидат на президента“, коментира Костадинов.

По думите му стана ясно, че ако неговата кандидатура за „Дондуков“ 2 се провали, той няма да призовава гражданите кого да подкрепят на втори тур.

Влизането в парламента

Костадин Костадинов настоява, че трябва да има политически разговор и с партиите, останали извън последното Народно събрание. „Възраждане“ има амбиция да влезе в следващия парламент.

„В политиката трябва да има принципи. Ние ще поканим всички партии на разговори и ще представим нашите приоритети“, настоя той.

И добави, че партията му настоява за махането на противоепидемичните мерки, референдум за членството в ЕС и да не се приема еврото.

Костадин Костадинов не даде ясен отговор с коя партия би се коалирал. Направи коментар, че „българската политическа система“ обслужва чужди интереси и убива българската държавност. Според него не е важно просто да махнеш хората на „олигарха Пеевски“ и да сложиш тези на Прокопиев.

Ваксините и коронавируса

Костадинов заговори против задължителното ваксиниране. Не е обаче като цяло против ваксините, но е против тази за коронавируса, защото не била изпитана достатъчно дълго. Костадинов е и против маските. 

„Искате да кажете, че трябва да изпълним някакво условие, насадено от някого?“, запита той.

„Вижте, огледайте се, животът е нормален. Не може да се прави национална трагедия от починалите“, настоя още кандидат-президентът.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Оставете коментар