Петя Панева, момичето от Варна, което разплака хиляди с гласа си (видео)

21-годишната Петя Панева от Варна, една от големите дарования в тазгодишния сезон на музикалното риалити „Гласът на България“ направи истински фурор с изпълнението си.

С уникалния си глас и изпълнението на народната песен „Аврам Зорница думаше“ тя успя да вдигне на крака и четиримата от журито, и несъмнено спечели сърцата на публиката.

Петя е възпитаничка на музикалното училище НУИ „Добри Христов“ в морската столица, а понастоящем студентка в Пловдив в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство с народно пеене.

Тя призна, че е решила да участва в „Гласът на България“ заради семейството си, което я подкрепя и я е подтикнало да се запише.

„Радвам се, че имах възможността да покажа песен, която не е толкова чувана и се надявам и занапред да имам успех в предаването, за да мога да пея именно такива песни, които не са чувани, а могат да се чуят от мен“ – сподели младата певица.

Зад гърба си Петя има десетки награди от фолклорни конкурси. Започва да пее от 4-годишна възраст във вокална формация „Бънджи Сингърс“ и няколко години след това решава да се насочи към народната музика. Започва първо към народния детски хор към музикалното училище, а след това започва да взима и индивидуални уроци. От тогава до днешна дата не спира да пее и прославя народната музика. Явява се на много конкурси, на които печели предимно първи и специални награди. Пее в Ансамбъл „Одесос“ при МВР Варна и във фолклорна формация Изгрев. Има записи с оркестъра за народна музика на БНР. Често излиза на турнета в чужбина- Прага, Италия, Гърция, Полша, Украйна, Унгария, Турция. Обича автентичния фолклор и го възпява.

През 2016 на конкурса „С песните на Калинка Вълчева“ печели специална награда, а самата Калинка казва че Петя е втората Калинка Вълчева. Ето и някои от последните й награди:

-Конкурс с песните на „Вълкана Стоянова“ 2017- Голямата награда

– Национален конкурс „С песните на Тракия“ 2017- Специална награда

-Национален фолклорен конкурс „Орфееви таланти“ 2017- „Златна лира“

-Национален фолклорен конкурс „Диньо Маринов“ – Първа награда и едногодишна стипендия

-Конкурс с песните на „Иван Георгиев“ 2015 и 2017- „Голямата награда“;

През 2017 г. печели специалната награда на международния фестивал „Пирин Фолк“ Сандански с изпълнение на живо на песента „Китка ми шарена“

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Оставете коментар