Привлякоха като обвиняем Костадин Костадинов

Костадин Костадинов е привлечен като обвиняем, съобщава самия той в профила си във фейсбук. По думите му датата не е случайна и се случва четири дни преди националния протест на „Възраждане“ срещу ограничителните мерки, който ще се проведе на 11 септември 2021 г. от 12:00 ч. на пл. “Народно събрание” в София.

Костадинов е обвинен за насаждане на паника и психоза по време на изявленията си в медиите. Освен това е обвинен и в изричане на лъжа, за липси в Държавния резерв. По думите му обаче, при направена проверка през месец март са констатирани липси на почти 500 тона сирене и кашкавал, което потвърждава изречените по-рано от него твърдения.

Делото ще се гледа на 27 септември от 10 ч. в Софийския районен съд, посочва още Костадинов.

Публикуваме изявлението му без редакторска намеса:

Четири дни преди националния протест на Възраждане срещу ограничителните мерки, който ще се проведе на 11 септември 2021 г. от 12:00 ч. на пл. “Народно събрание” в София, съм привлечен като обвиняем от прокуратурата на Гешев.

Делото ми ще се гледа на 27 септември от 10 ч. в Софийския районен съд. Обвинен съм за това, че когато съм говорил по телевизията хората да не се поддават на паниката и психозата, насаждана от правителството, съм… насаждал паника и психоза. Отделно от това ме обвиняват, че съм изрекъл лъжа, казвайки, че ако се направи проверка на Държавния резерв ще се види, че има огромни липси. Е, направиха тази проверка през март и се оказа, че липсват почти 500 тона сирене и кашкавал. Но аз съм обвиняем с обвинение, по което мога да получа от 3 до 5 години затвор!

Интересно е и друго. Прокуратурата ме обвини миналата година през март. Мълниеносно ми направиха и криминална регистрация, като на опасен криминален престъпник. Само че делото почва година и половина след повдигане на обвинението. Явно някой е чакал да сгоден момент, за да активира делото.

Съвпадение ли е това? Случайност ли е, че за пореден път наблюдаваме приемственост между двете правителства? Миналата година прокуратурата се задейства веднага след като започнахме протестите срещу старото правителство. Сега обвинението се задейства 4 дни преди протеста на Възраждане срещу ограничителните мерки на новото правителство.

Дали всичко това е случайно, оставям на вас да прецените. В събота аз и моите съмишленици ще бъдем в 12 ч. пред Народното събрание, за да се борим за свободата и правото си на нормален живот. Ако мислите като нас, елате с нас, за да се борим заедно! Мен нищо вече не може да ме уплаши, напротив – само още повече ме мотивират!

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply

fifteen + sixteen =