Снегът отвори дупки-капани във Варна

Огромни опасни дупки зейнаха из Варна след атаките на зимата и снеговалежите. Варненци масово пускат снимки на опасните капани в социалната мрежа с надежда общината да се заеме час по-скоро с изкърпването им, видя репортер на Varna24.bg.
На много места дупките са пълни с вода и това прикрива реалните им размери и дълбочина. Опасни участъци има по ул. „Девня“, по Аспарухов мост, бул. „Чаталджа“ и близо до кръстовището на ул. „Ал. Дякочив“.
Наскоро шефът на инфраструктурната дирекция в местната администрация инж. Петър Гърбузов заяви, че веднага щом времето позволи ще бъдат направени ремонти на най-проблемните участъци. До тогава шофьорите трябва да си отварят широко очите и да внимават да не потрошат колите си в някоя яма. Дупките създават и множество предпоставки за катастрофи.

„Преди снеговалежите запълнихме по-големите дупки със студена смес. Когато се оправи метеорологичната обстановка и се поразтопи снега, ще направим обход, за да видим къде има нови дупки и ще преценим ситуацията каква е“, заяви Петър Гърбузов.

Студената смес, с която се запълват уличните ями, е два пъти по-скъпа от обикновената (топлата), но където се налага ще бъде използвана такава, допълни още Гърбузов.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply

5 × two =