Задържаха крадец на дамски чанти

По искане на Окръжна прокуратура – Варна, съдът наложи най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо 24-годишен варненец, извършил грабеж на дамска раница при условията на опасен рецидив – престъпление по чл. 199, ал. 1, т. 4 във връзка с чл. 198, ал. 1 във връзка с чл. 29, ал. 1, б (а) и б (б) от НК.

На 28 август 2021 година малко след полунощ обвиняемият извършил грабеж на дамска раница, съдържаща портмоне с малка сума пари, мобилен телефон и други лични вещи. За да постигне целта си и да отнеме чантата от нейната собственичка, младият мъж употребил сила, атакувал в гръб пострадалата и издърпал раницата от рамото й.

Непосредствено след извършеното от него, В.С. е задържан от служители на ОД на МВР – Варна. С постановление на наблюдаващия случая прокурор от Окръжната прокуратура в града мъжът е оставен в ареста за срок до 72 часа, с цел да бъде доведен в съда за постановяване на мярка за неотклонение.

В.С. е добре известен на органите на реда, осъждан е и настоящото престъпно посегателство е осъществено след по-малко от месец от изтърпяване на наложено му наказание „лишаване от свобода“ за кражба в условията на опасен рецидив. А настоящия грабеж е четвърти за обвиняемия, като за предходните три той е осъждан от Районен съд – Варна.

Окръжният съд одобри искането на прокуратурата и задържан под стража 24-годишния обвиняем. Работата по бързото производство продължава.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply

twelve − ten =