Начало » Общност » Варненец си купи крадена кола

Варненец си купи крадена кола

За абсурден случай от Варна със закупена кола, която се оказва крадена, разказва в свой репортаж БТВ.

 
През лятото на 2015 г. Георги Йосифов си купува автомобил от частно лице в Свищов. Колата е регистрирана у нас и е с великотърновски номера.

“Минахме сделка и на следващия ден се прибрах във Варна. Още сутринта отидох да регистрирам автомобила в КАТ-Варна”, разказва пред bTV Георги.

Пререгистрацията също минава без проблем. Той ползва автомобила една година, преди от полицията да го поканят за справка.

“Установи се, че автомобилът е с “пренабити номера” или както му казват -“присадени” – рама, двигател и всички останали индикационни номера и така започна моята сага”, обяснява измаменият собственик.

Автомобилът, за който се предполага, че е откраднат от някого, е отнет от Георги и вече 5 години стои на паркинг на полицията като веществено доказателство към прокурорско разследване.

“Номерът на рамата е изрязан и е поставена нова планка. Не може да се установи кой или дали има друг собственик на вещта, освен Георги Йосифов. Регистриран автомобил, добросъвестно закупен и придобит, установено от разследването как е закупен и придобит Безспорно е, че Георги Йосифов е единствен собственик на вещта”, смята адвокат Иван Томов.

Досега обаче Георги получава няколко отказа автомобилът да му бъде върнат. Според юриста всеки може да попадне в тази ситуация.

“Пътят е да се депозира постоянно искане за връщане до прокуратурата. При откази да се обжалва постановлението за връщане попадаме в един затворен порочен кръг години наред и се въртим”, допълва той.

От поделението на прокуратурата в Свищов отказаха да коментират случая и да разяснят бави ли се разследването и защо, но обясниха, че досъдебното производство е спряно на 28 май за издирвателни мероприятия относно извършителите.

 
banner
banner
Budnavarna