На 19.08 е дългоочакваната премиера на мюзикъла "Таборът се връща от небето" - www.budnavarna.com - Новини

На 19.08 е дългоочакваната премиера на мюзикъла „Таборът се връща от небето“

На 19 август от 21.00 часа в Летен театър – Варна ще бъде премиерата на мюзикъла „ТАБОРЪТ СЕ ВРЪЩА ОТ НЕБЕТО“.

Поради голям интерес е насрочена втора – извънредна дата във Варна 21.09.2021 от 19.30 часа отново в Летен театър.

Режисьор на мащабната продукция е Николай Априлов, сценограф е Николай Нинов, а музикалната среда и мултимедията са на Красимир Янев. 

Участват Лилия Илиева, Софи Маринова, Красимир Ранков, Велин Михайлов, Галин Гинев, Калин Попов, Иля Пепеланов, Милена Захариева, Евгения Кръчмарова, Георги Георгиев, Теодор Христов, Валентин Митев. Танците се изпълняват от Ансамбъл „Одесос“ при ОД на МВР – Варна с художествен ръководител и хореограф Радослав Иванов.

Проектът се реализира с финансиране от Националния фонд „Култура“.

Билетите са в продажба на касите на театър „Българан“ и Летен театър при ограничен брой места до 50% от капацитета на театъра и при спазване на всички противоепидемични мерки. 
Трупата ще гостува през септември в Летен театър – Бургас на 20.09 и в Летен театър – Добрич на 24.09.

„ТАБОРЪТ СЕ ВРЪЩА ОТ НЕБЕТО” е перифраза на историята, разказана в руския филм „ Таборът отива към небето”. Либретото е на Любомир Пеевски и е една вълнуваща романтична история за невъзможната и изпепеляваща любов между конекрадеца Лайку и хубавицата Рада.

С образа за свободни и волни хора, обладавани от силни страсти, като любов и омраза, ромите влизат в произведения на световната класика. Значимо място в  спектакъла имат руско-циганските романси и танци. Публиката ги обича, познава и припява „Нане цоха”, „Очи чорные”, „Все, что было”, Андроверда”, „Две гитары”, „Циган спросил цыганку” и други. Тази музика е вибрация и ритъм – необятна и необяснима като палавникът – вятър, развяващ косите, като  огъня в кръвта.

Темите, с които тези мелодии успяват да пленят публиката са любов, гордост, отмъщение, свобода!

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply