Фурор във Варна! Световния хитов мюзикъл „Цар Лъв“ взриви сцената на Летен театър

Варна се превърна в Бродуей,в който градът бе огласен от хитовите песни на мюзикъла

“ Цар Лъв “ под звездното небе на морската столица!

“Цар Лъв“ се изкачи безапелационно на върха и оглави класациите за любим мюзикъл на всички поколения! Премиерата за България и Балканите в Летния театър на Варна предизвика буря от аплодисменти и истинска еуфория сред зрителите, които се надпреварваха да дават израз на възторга си. Невероятно зрелище за сетивата, обединило в завиден синхрон всички елементи на хитовия мюзикъл – от музиката, сценографията, костюмите, хореографията, сценичните боеве и 3D мапинга до зашеметяващите изпълнения на равностойните артисти от сферата на всички сценични изкуства. Едно вихрено шоу, един цялостен, динамичен и вдъхновен организъм, който излъчва енергия и привлича неустоимо. . „Цар Лъв“ като празник, от който всички имаме нужда!

Игра от истински професионалисти,които накараха публиката от 2500 човека (запълнена на макс) да затаи дъх от емоции  и да предаде на децата истинско вълнение .Особено ,когато сърцето ти е отворено да видиш с каква огромна душа и ентусиазъм се раздават тези прекрасни хора на сцената –деца,възрастни,актьори,балетисти,првци,оркестър…Просто дадоха всичко от себе си.

Толкова завладяващо и нереално..потъващо в история,която знаеш дума по дума,но все пак не спираш да се вълнуваш от нея. Забравяш, че тези хора всъщност пеят на живо – на английски и на суахили,а  оркестърът –  свири на живо в продължение на 3 часа…

И че тези хора…всъщност са ХОРА, които успяха да  накарат хората  да повярват, че не са…Благодарение на хореографията, уловила всички специфики на всяка една животинка в спектакъла , адски трудни неща, а изглеждаха всъщност толкова лесни на сцената!

А  да го гледаш на живо.. Под звездите, докато светулки прелитат наоколо…с любимите си хора..И се чудиш наистина – там ли са великите царе от миналото…виждат ли ни сега..

 Е незабравимо и настръхващо!

Поздравления за оркестрацията на Данко Йорданов, за режисьора Петко Бонев, диригента Страцимир Павлов, сценографа Ася Стоименова, хореографа Анна Пампулова, майстора на сценичния бой Николай Дериволков, 3D мапинга на Лора Руневска и превода на Лилия Бонева. Аплодисменти за  Максим Ялнъзов в главната роля на малкия Симба, Борислав Веженов – в главната роля на големият Симба, Бриана Петрова – в главната роля на малката Нала, Яница Халачева – в главната роля на голямата Нала , Виктор Ибришимов – Муфаса, Димитър Ялнъзов – Скар, Моника Иванова – Рафики, Йоан Попов – Тимон, Даниел Добрев – Пумба, Георги Иванов – Зазу, Балена Ланджева – Шензи, Ненчо Костов – Банзай, Калоян Лулчев – Ед, Антонела Петрова – Сараби, Калина Жекова – Сарафина, Белла Петрова – Мишката, както и за балета и оркестъра на Държавна Опера Варна с концертмайстро Божидар Бенев, за асистент режисьора Даниел Йовков, помощник режисьора Елиана Атанасова, корепетитора Руслан Павлов.И не на последно място специални благодарности на директорът на Държавна Варненска Опера – Даниела Димова.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!