От Общината: Ще изчакаме ледените пирамиди да се премахнат сами!

Община Варна не може да си позволи да налива средства в извозването и депонирането на огромните ледени пирамиди, струпани след обилния снеговалеж във Варна около спирките, по булевардите и дори в центъра на морския град. Това коментира за Varna24.bg директорът на Дирекция „Инженерна инфраструктура“ в Община Варна инж. Петър Гърбузов.

Според него проблемът ще се реши от самосебе си и купчините кален сняг ще изчезнат със затоплянето на времето. Като напълно недопустимо окачестви инж. Гърбузов изхвърлянето на тонове сняг в морето.
„Това е еко престъпление, да си изсипем боклуците в морето. Не зная как преди години са го правили и на какво основание. За да се разчистят тези огромни купчини от лед трябва да се депонират някъде. Кой ще плаща за това, общината не може да си го позволи“, каза Гърбузов.
На въпроса защо не се почиства ледът по основните варненски площади и тротоари инж. Гърбузов заяви, че това не е в неговия ресор.
В същото време той не скри, че снегът и ледът нанасят огромни щети по общинската инфраструктура и тепърва ще стане ясно къде са зейнали язви в морския град. Както всяка година ще се наложи отново хазната да налее средства в изкърпването на дупките.
Относно очакваните нови валежи от сняг във Варна началник-отдел „Дейности по защита на населението“ в общината Купен Пашов коментира, че е проведено съвещание със снегопочистващите и сметопочистващи фирми и те са в готовност за адекватна реакция.
Всички разполагали с нужната техника и материали, увери Пашов.
Наскоро от общината обясниха, че вина за непочистените малки улички в морския град имат неправилно паркиралите автомобили и дори оповести списък с местата, където те ще бъдат репатрирани, ако собствениците им не ги преместята.
Не е ясно обаче какво е обяснението за вледенените площади и централни тротоари, където ледът се пропука единствено благодарение на положителните температури в последните няколко дни.
СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply

twelve + twenty =