Начало » Събития » Майки бягат с бебешки колички във Варна в подкрепа на чистия въздух в града

Майки бягат с бебешки колички във Варна в подкрепа на чистия въздух в града

Ден преди празника на Варна, на 14-ти август от 10:00ч в Морската градина ще се проведе първото бягане с бебешки колички под надслов Въздух за децата. Организатори са бегаческата общност iRun в партньорство с родителска мрежа Въздух за децата, а целта на събитието е да повиши осведомеността сред родителите за вредното влияние, което лошото качество на въздуха оказва върху здравето на подрастващите.

Регистрацията за бягането ще бъде отворена от 9:00ч.,  а самото събитие ще започне в 10:00 ч. на алеята между Морско казино и Радио Варна. на входа на Морската градина. Събитието ще е отворено за всички желаещи да се включат, а организаторите са подготвили много изненади. Макар фокусът на бягането да са родителите, то е отворено за всички желаещи, а първенците ще бъдат наградени с грамоти и медали. За майките и татковци с колички има допълнителен стимул – първите регистрирани ще получат тениска подарък, а първата финиширала ще получи като специална награда озонатор и йонизатор за въздух. Трасето е с дължина 5 км., минава покрай Делфинариума и е много леко и приятно за родителите, избрали да бягат или ходят с бебешки колички.

По време на събитието ще има и обособено пространство, където участници и публика ще могат да получат повече информация за причините и рисковете от замърсяването на въздуха, както и да говорят повече по темата с Д-р Димчо Томов, асистент в катедра „Хигиена и епидемиология“ на МУ – Варна.“

 
banner
banner
BudnaVarna.com