Лишават от удължено работно време най-шумните заведения във Варна?

Заведения, които имат три нарушения в нормите на шум да бъдат лишавани от право на удължено работно време. Това гласи предложение от общинските съветници Милена Георгиева и Христо Боев, адресирани до правната комисия и комисията по търговия и туризъм, научи Varna24.bg.

„Във връзка със зачестилите сигнали от граждани, организации и юридически лица относно нарушаването на здравни норми и изисквания във връзка със завишени норми на шум с източник туристически обекти на територията на Община Варна, възниква необходимостта от допълнително уреждане на тези обществени отношения.
Необходимо е да се предприемат изменения в Наредбата за търговската дейност, свързани с издаване на удължено работно време на заведения за хранене и развлечения. В тази връзка да не се издава разрешение за удължено работно време на заведение, което в последните две години има направени три и повече протокола за наднормено ниво на шум, издадени от РЗИ Варна по съответния ред“, се посочва в предложението.

Промяната, според съветниците, има за цел създаване и опазване на здравословна среда за работа, труд и почивка на гражданите и гостите на Варна.
СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply

one × 4 =