Наказаха с пробация 22-годишен, отмъкнал лаптоп във Варна

Районен съд – Варна наложи наказание „пробация“ на 22-годишен младеж за обсебване на преносим компютър.

За извършеното от 22-годишния З. Маринов вечерта на 28 срещу 29 март 2014 година противозаконно присвояване на чанта с лаптоп, зарядно устройство и компютърна мишка, по силата на постигнато в съдебна зала споразумение той бе осъден на съвкупност от прабационни мерки. В продължение на 7 месеца, при периодичност два пъти седмично, той следва да се явява на задължителна регистрация по настоящ адрес, като освен това за период от 8 месеца трябва да провежда и срещи с пробационни служители.

На посочената дата подсъдимият позвънил на свой познат в квартирата му и поискал да му услужи за няколко часа със свободен лаптоп, под предлог да проведе разговор по скайп с родителите си в чужбина. Той от своя страна помолил свой гостенин да даде за временно ползване своя преносим компютър. След като получил чуждия лаптоп, на стойност около 700 лв., подсъдимият спрял да отговаря на мобилния си телефон и всякакъв контакт с него в близките дни се оказал безрезултатен. За обсебването бил подаден сигнал в полицията.

22-годишният подсъдим е с чисто съдебно минало до датата на извършване на деянието. Към момента на подписване на споразумението щетите са възстановени на пострадалия собственик. Съдебният акт е окончателен.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply

1 × three =