Начало » Общност » Над 300 ентусиасти се включиха в масовото плуване във Варна (снимки)

Над 300 ентусиасти се включиха в масовото плуване във Варна (снимки)

Невероятен коктейл от емоции – микс от плувни страсти, свежо настроение и неустоими награди, си подариха участниците в петото издание на най-атрактивното шоу събитие във Варна за лято 2021 – масовото плуване 1000 х 1000, съобщават организаторите.

304 души – 140 от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и 164 почитатели на плувната магия, участваха в събитието, което няма състезателен характер. Плувният празник се проведе на Южния плаж във Варна, ден преди старта на 81-вия маратон „Галата-Варна“.

Идеята за спортното събитие без аналог в цяла България е на Филип Ромбаут,  председател на УС на плувния шампион на България ПСК „Черно море“ и изпълнителен директор на „Агрополихим“.

Вече 5 поредни години Ромбаут и Lucky Hunt Projects, ежегоден двигател и генерален спонсор на 1000 х 1000, подаряват на варненци и гостите на града тази фантастична емоция. И радват участниците с атрактивни изненади.

Организатори на 1000 х 1000 са ВМС на Република България, Община Варна и ПСК „Черно море“. 

Две големи групи стартираха в проявата. В началото флотилен адмирал проф. Боян Медникаров даде старт за участниците от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, които с това плуване отбелязаха 140 г. от създаването на висшето училище. 

Той им връчи стилно изработени възпоменателни медали, посветени на 140-тата годишнина от създаването на Морската Алма Матер. По-късно тартираха всички останали участници. 

Сред тях имаше много ентусиазирани семейства с малки деца, плувци и приятели на морето. Домакините от ПСК „Черно море“ участваха с 25 плувци, водени от своите треньори Борислав Георгиев, Доротея Славкова и Калоян Георгиев.

Специално за 1000 х 1000 от Англия пристигна семейство авантюристи – фенове на морските маратони. Очарователните представителки на фамилията – майката Ралица и дъщеричката Анабел бяха кадем за мъжкото съсловие – Живко и Рейн. 

„Стараем се да възпитаваме у нашите деца чувство на родолюбие и любов към морето! Всяка година се връщаме във Варна и с удоволствие участваме в 1000 х 1000 и в маратона Галата – Варна и дълго пазим хубавите спомени от лятото“, разказа Ралица Венкова. 

Легендарният плувен треньор Борислав Георгиев окачестви проявата като „красив празник на младите“.

На финала настъпи кулминационният момент, в който всеки плувец участва в томболата с номера, с който се бе регистрирал. 

Печелившите отнесоха страхотни плажни аксесоари, подсигурени от Община Варна. Връчи им ги Георги Арнаудов от общинска дирекция „Спорт“. 

„1000 х 1000 е плуване за удоволствие и незабравим досег с морето. Фантастична емоция и начин да научим децата да заобичат морето, да ги спечелим за още едно прекрасно събитие, емблема за морската ни столица – маратонът Галата-Варна“, вълнува се председателят на УС на ПСК „Черно море“ Филип Ромбаут, двигател и генерален спонсор на 1000 х 1000.

 
banner
banner
BudnaVarna.com