Мъж от Варненско подаде фалшив сигнал за пребит човек и ето какво го очаква сега

Районна прокуратура – Варна предаде на съд 39-годишния Д.А., живеещ във варненското с. Звънец. 

Мъжът бил подведен под отговорност за това, че предал неверни повиквания за злополука към тел. 112, съобщават от Апелативната прокуратура във Варна за Moreto.net.

В началото на януари 2021 година обвиняемият гостувал в село Генерал Киселово. След употребата на голямо количество алкохол, около 02:00 часа на 9 януари, той решил да позвъни на Единния европейски номер 112 от мобилния си телефон и да подаде невярно повикване за злополука.

Д.А. съобщил на оператора, че в центъра на селото има пребит човек, който не диша. Обвиняемият провел общо седем разговора с тел. 112, като във всеки един от тях допълвал информация за неверния сигнал, който подал, като твърдял, че пострадалият сериозно кървял. Обаждането му било предадено в най-близкото полицейско управление. На място незабавно били изпратени дежурен полицейски патрул и екип на Спешна помощ.

След внимателен обход на района, посочен като местопроизшествие, било установено, че пострадал човек няма, а обаждането е било лъжливо.

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. Ако бъде признат за виновен, Д.А. може да получи наказание „лишаване от свобода“ до две години.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!