Варненски експерт: Много от туристите, били тук през 2016-та ще се върнат

Много от туристите, дошли за първи път в България миналото лято, ще се върнат и следващото защото страната ни им хареса като дестинация. Това заяви за Радио „Фокус“ – Варна проф. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара. Той добави, че миналия сезон в България е имало доста нови туристи, които преди са почивали в конкурентни дестинации.

 

„Тази година те бързат да се запишат по-отрано за хубавите седмици на летния сезон защото ако например човек иска да почива от 20 юли до 10-ти август и чака да се запише в последния момент може и да не намери място. По тази причина тези нови туристи бързат да направят от по-рано своята резервация. Ето още една причина да имаме ръст на тези ранни записвания спрямо например миналата година“ каза още проф. Маринов.

 

Той прибави и оскъпяването на почивката в Гърция за следващото лято, за което много се говори. „Кръгът се затваря защото при масовия ваканционен морски туризъм цената е движещата сила. Това са трите основни причина. Ако конюнктурата продължи да бъде в наша полза и предлагането на конкуренцията продължи да се оскъпява, всичко това говори, че ни очаква още един много успешен сезон“, каза още проф. Стоян Маринов.

Източник: Черно море

 

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply

7 + 8 =