Затвор за рецидивист, нападнал продавачка след кражба във Варна

Две години затвор получи рецидивист за грабеж от магазин, след като споразумението му с прокуратурата беше одобрено от Варненски окръжен съд. 

На 25 май т.г. 28-годишният варненец Щ.М. влязъл в търговски обект и задигнал стока от стелажите. Неочаквано обаче бил заварен на местопрестъплението от служителка на магазина. За да запази откраднатото, крадецът употребил сила спрямо нея. 

Мъжът е осъждан и дори в момента се намира в затвора. 

Варненският районен съд одобри споразумение между държавното обвинение и 27-годишен мъж, задигнал вещи от паркиран автомобил. 
 
Престъплението е извършено от подсъдимия привечер на 25 февруари миналата година от автомобил, паркиран на външния паркинг пред МОЛ- Варна. Потърпевшата жена забравила да заключи колата и влязла да пазарува, като вътре оставила марковото си пухено яке и ученическата раница на детето си с различни учебници и лични принадлежности. Подсъдимият забелязал оставените на седалката вещи и решил да ги открадне, докато изчаквал негова позната да го прибере с колата си. Той взел в ръка чуждите вещи, на общата стойност за близо 400 лева, и с тях се прехвърлил в другия автомобил. Чрез записите от камерите за видеонаблюдение се стигнало до извършителя.

27-годишният подсъдим има предходна съдимост. Районният съд във Варна му наложи наказание от 6 месеца лишаване от свобода, изпълнението на което отложи с изпитателен срок от 3 години. 

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!