Начало » Общност » Мария Бакалова кръщава кораб днес във Варна

Мария Бакалова кръщава кораб днес във Варна

Номинираната за „Оскар“ българска актриса Мария Бакалова ще стане кръстница на първия български военен научноизследователски кораб „Св. св. Кирил и Методий“, съобщават от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

Вчера актрисата посети Морското училище, а повод за гостуването бе приетата покана да стане кръстница на кораба.

Церемонията по присвояване на име на военния научноизследователски кораб с бордови номер 421 е днес в Пункта за базиране, където акостира на 23 юли.

Плавателният съд е собственост на Консорциум „Българска антарктическа база „Св. Климент Охридски“ и научноизследователски кораб“, чиито членове са ВВМУ, Софийският университет „Св. Климент Охридски“ и Българският антарктически институт (БАИ).

В Морско училище Мария Бакалова бе посрещната от началника – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров. Под негово ръководство тя управлява кораб в тренажорния комплекс на флотската Алма матер. Преди това издигна и дрон в двора на училището.

Актрисата разгледа и Центъра за кибероперации, корабни двигатели и енергетични уредби в катедра „Корабни и силови уредби“ и Батальона за подготовка на курсанти. Тя остана очарована от видяното и изяви желание да гостува редовно в Морско училище.

 
banner
banner
BudnaVarna.com