26-годишен наркодилър от Каменар застава пред Темида

Окръжна прокуратура – Варна, предаде на съд 26-годишния З.Т. за това, при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – престъпление по чл. 354а, ал. 1, пр. 4 във връзка с чл. 26, ал. 1 от НК.

Младият мъж бил известен на органите на реда. Той живеел в село Каменар и бил безработен, тъй като бил трудоустроен поради вродено заболяване. Това обстоятелство обаче не препятствало възможността обвиняемият да се снабдява със забранени от закона високорискови наркотични вещества, които в последствие да разпространява на различни лица. З.Т. продавал както амфетаминопроизводни, така и марихуана.

През март 2019 г. във връзка с разследване по досъдебно производство полицейски служители посетили дома на 26-годишния мъж. Те забелязали на маса в стая от къщата тревиста маса. При последвали действия по претърсване и изземване от различни места на стаята на жилището на обвиняемия били иззети 6,70 грама марихуана и метамфетамин с тегло 0,28 грама.

При задържането му била иззета жълта пластмасова кутийка, съдържаща 14 броя пакетчета с бяло кристално вещество, установено като метамфетамин с общо тегло 1,17 грама.

Предстои Варненският окръжен съд да насрочи дата за разглеждане по делото срещу обвиняемия. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание лишаване от свобода от две до осем години и глоба от пет до двадесет хиляди лева.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!