26-годишен варненец изтегли пари от чужда банкова карта, но не му се размина

Окръжна прокуратура – Варна предаде на съд 26-годишния Г.Л. за това, че използвал платежен инструмент – дебитна карта, без съгласието на титуляря й – престъпление по чл. 249, ал. 1 от НК, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

В края на февруари 2020 година Г.Л. се срещнал със свой познат от интернет в Пловдив. Двамата прекарали няколко дни заедно, като в тези дни употребявали значителни количества алкохол. Преди да си тръгне от хотелската стая, в която били отседнали, обвиняемият се възползвал от факта, че приятелят му спи и взел част от вещите му, парите му и две банкови карти.

Г.Л. не губил време, купил си билет за влака за Варна и заминал за Морската столица. Наел стая в хотел. След като изхарчил взетите пари, решил да се възползва от банковите карти, които също взел. На 2 март изтеглил наличните 30 лева и с тях се върнал в Пловдив.

Обвиняемият е известен на органите на реда и е осъждан. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 до 8 години, както и глоба до двойния размер на получената сума.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!