Начало » Общност » 50-годишен варненец налетя на полицаи, но не остана безнаказан

50-годишен варненец налетя на полицаи, но не остана безнаказан

50-годишен ще търпи наказание „пробация“за хулиганство. Делото бе решено с признаване на вината, по силата на постигнато между страните и одобрено Районен съд – Варна, споразумение. 

Самите непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи се в явно неуважение към обществото, са извършени на 30 декември миналата година спрямо служители от сектор „Охранителна полиция“ към МВР.

Тогава подсъдимият отправил заплахи за саморазправа и уволнение, обиди към полицейските служители, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред, като направил опит да им нанесе удари с ръце и крака и оказал съпротива при арест. Деянието се отличавало с изключителен цинизъм и дързост.

За извършеното престъпление по чл. 325, ал. 2 от НК, на 50-годишния подсъдим бе наложено наказание „пробация“. За срок от 10 месеца той подлежи на задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и на задължителни срещи с пробационни служители. Подсъдимият следва да заплати направените по делото разноски.

 Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага. 

 
banner
banner
BudnaVarna.com