Варненци от Конфуто: Тук никога улица не е асфалтирана, а почнаха да глобяват на единственото възможно място за паркиране

Варненци все още не могат да свикнат с мисълта, че община Варна е предприела насока да ги принуди или да си купят платено паркомясто или ще е по-добре да се лишат от личните си автомобили.

Тази политика на кметството започна с първия етап на Синята зона в центъра на града, където бяха намалени с около 80 % възможностите за паркиране, а живущите бяха шокирани, че са глобявани на места, където са паркирали цял живот.

Сега практиката да се глобяват гражданите, паркиращи извън специално посочени и очертани места, обхваща все повече райони.

Изключение прави Крайбрежната Алея и части от Морската, разбира се, където се паркира безразборно, а санкции липсват. 

Ето какво пише наша читателка: 

„Здравейте , тази вечер мъжът ми получи писмо с фиш за неправилно паркиране. Мястото на което е паркирал той други коли също, не е тревна площ , нито тротоар което ще видите от снимките.

Аз живея тук повече от 30 години и това място винаги е било паркинг. За тези години никога не е била асфалтирана нито една улица в квартала. Няма обособени абсолютно никъде парко места.

Плащаме високи данъци защото се водим централна част ,но оставиха цялото КОНФУ с 3 изхода от квартала което е ужасно.

Нямам думи да изразя възмущението си от всичко това.Искам да Ви попитам Вие тук виждате ли тротоар ?А в скоро време когато станем зелена зона как мислите,това петно какво ще  стане – паркинг или може би ще направят цветна градинка ?“

източник: Петел

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply

two × four =