Tанцов спектакъл в Морската градина днес

Днес, 27 юни, варненци ще имат възможността да се насладят на съвременен танц в градска среда с танцовата компания Варна Денс Театър и спектакъла ‘RE: Replay’. Мястото е „Светещият фонтан“ под Пантеона, а часът 19:45 ч.

Представяйки своята постановка сред природата на Морската градина, Варна денс театър желае да подари на жителите на града късче вдъхновение и призовава за повече и по-достъпно изкуство.

Спектакълът показва откъси от забързаното, суетно ежедневие на градския жител, като в същото време открехва вратичка към неговия душевен свят. Чрез езика на танца артистите приканват зрителя да се спре за миг, да се вгледа в себе си и да открие нещата, които в действителност имат значение.

Цикълът ‘RE:…’ започна като поредица танцови миниатюри в градска среда, които бяха отличени с Независима награда за култура ‘Media AwARTs’. Впоследствие миниатюрите бяха обединени в спектакъл, показан на сцената на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ през февруари тази година. Сега ‘RE:…’ слиза от сцената и се връща отново в града под надслов ‘Replay’.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!