Акция „Жълти стотинки – деца помагат на деца“ утре във Варна

Акция „Жълти стотинки – деца помагат на деца“ ще се състои на 26 юни (събота) във Варна.

Припомняме, инициативата трябваше да се проведе на 12 юни, но поради проливния дъжд бе отменена, а ето, че вече има нова определена дата, а прогнозата този път е обещаваща.

Инициативата ще се проведе от 10 до 16:00 часа 26 юни на входа на Морската градина до слънчевия часовник, съобщи Йоана Йорданова съорганизатор на инициативата за Варна.

На място ще можете да предадете събраните от вас монети, да се запознаете с лицата зад каузата във Варна, да научите повече за събраните средства и къде отиват те, както и да се сдобиете с информация как и можете да вземете участие.

Всеки участник в кампанията ще получи официални грамоти и докато предавате вашите стотинки ще имате възможност да участвате в мини работилничка с креативни игри и интересни задачки, и разбира се с награди. 

Организаторите молят събраните стотинки да бъдат разделени.

Основната цел на инициативата е деца да помагат на деца. Събраните средства се инвестират в закупуване на медицинска апаратура за детски отделения в цялата страна. Тази година обект на доброто дело са лечебни структури в Шумен. 

Акцията „Жълти стотинки-деца помагат на деца“ се реализира от 2008 година насам. Участник в кампанията може да стане всеки независимо от възрастта. Вниманието обаче е насочено към включването на най-малките. Идеята е основна движеща сила да бъдат децата, които да дарят, за да могат връстниците им да получат необходимата качествена здравна грижа.

Механизмът е съвсем прост. Всяко дете събира у дома си през цялата година дребни жълти монети. С разрешение на родителите си ги предава еднократно за купуване на играчки за децата в болници и за обзавеждане на детски болнични стаи.

Най-големият дар в акция “Жълти стотинки” е самото участие. Дори пликчето на детето да съдържа само една единствена монета, то е изпълнило благородната си мисия.

Доброволци са добре дошли

Междувременно кампания „Жълти стотинки“ се нуждае от няколко доброволци. Необходимо е най-вече желание да участват в акцията за деня, да допринесат с анимация за деца, игри или да допринесат с идеи и за да се направи едно чудесно организирано и забавно събитие.

„Очаква ни един прекрасен ден изпълнен с много емоции и съм сигурна, че всеки, който се включи ще помни този ден, защо именно емоциите остават дълготраен отпечатък в сърцето и съзнанието!“, съобщи Йоана Йорданова съорганизатор на инициативата за Варна.

Всеки желаещ да се включи като доброволец може да го се свърже с нея на тел. 0894 704 795

Източник: Moreto.net

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!