Наградиха банковите служителки, предотвратили грабеж във Варна

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков награди три служителки в банкови офиси за смелост и гражданска доблест. Две от наградените успяха да прогонят нападателя при опита за грабеж от банков офис във Варна миналата седмица.

Инцидентът стана на 17 юни към 17.30 часа. В офис на банка нахлул неизвестен, който бързо преминал зад бюрата на служителките, доближил касата, застанал плътно до Кристина Костова, която въпреки  заплашителния  тон и „заповедта“ да му даде наличните пари /по данни на банката – 11 500 лв./, отказала хладнокръвно.

По същото време в офиса се върнала и втората служителка – Снежанка Йорданова. Тя запазила самообладание и бързо успяла да натисне паник-бутона. Грабнала стойката за клиенти и тръгнала заплашително към нападателя. Той бързо напуснал офиса, след което е бил задържан.

Третата отличена от министъра днес е служителка в банков офис в Дупница, която успя да възпрепятства действията на въоръжен нападател и доведе до бързото му разкриване.

„Те са герои, вместо да отстъпят и да се подчинят на нападателя, каквато би била обичайната реакция, с действията трите служителки помогнаха и на МВР нападателите да бъдат заловени и те ще отидат на съд“, отбеляза министър Рашков. Той изказа благодарност и към служителите на МВР за професионалните действия, довели до бързото задържане на двамата извършители.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!