Варненски ученици показват как се правят мебели

Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“ във Варна организира дни на отворените врати на 22 и 23 юни.  Така бъдещи гимназисти, родители и граждани ще могат да се запознаят с условията за образование, както и с модерната практико-производствена база.

Гимназията е първата в града, която въведе т. нар. дуално обучение – обучение чрез работа.

За дните на отворените врати екипът на гимназията е подготвил изненади за своите посетители – в работилница „Мебелно производство“ гостите ще се запознаят със света на мебелите, ще имат възможност да си изработят свещник, поставка за чаша и за телефон

В ателие „Интериорният дизайн в нашия живот” ще бъдат представени и изработени макети на мебели, пейка и диван. В ателие „Цветни аранжировки” ще бъде направена демонстрация на живородни растения, а посетителите ще се запознаят отблизо с характеристиките на специалност „Парково строителство и озеленяване”.

В работилница „Природата – дар за човека” ще бъдат направени резници, ще се подготвят хербарии, ще бъдат представяни горски видове и препарирани животни. 

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!