Велоалея пропадна след обилния дъжд

Голямо количество дъжд се изсипа тази нощ над Варна. Вече са ясни и първите по-сериозни поражения. Пропаднала е част от велоалеята в града на бул. „Янош Хуняди”, в близост до КАТ.

Пострадали  са и няколко автомобила, паркирали в близост. Пострадалите се чудят, дали ще бъдат компенсирани за щетите по колите си.

Потърпевшите коментират, че многократно са подавали сигнали до КАТ и общината, че участъкът е проблемен, но реакция не е имало. „Писали сме до община Варна, че такъв проблем съществува, но това не доведе до нищо. Видя се, какво се случи”, обявиха хора от района, които в момента са на място и само констатират какви са повредите по возилата им. 

Заедно с велоалеята е пропаднала и подпорната стена, която би трябвало да я държи. 

Тепърва ще се изяснят защо се е стигнало до пропадането.

„Във Варна положението е трагично след всеки дъжд. Некачествени материали, калпави майстори и резултата е налице. Чакъл и малко асфалт отгоре, то ще е цяло чудо да не пропадне, иначе милионите са „усвоени“, казват още хора от квартала.

Синоптиците предупреждават, че валежите ще продължат и днес.

Над Черноморието облачността ще е значителна, с валежи от дъжд, след обяд и с гръмотевици. Ще духа слаб север-северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 21 и 23 градуса, на морската вода е 19-21°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

източник: Петел

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply

14 − 1 =