Вълнуващо предложение за брак във Варна

Най-голямата изненада по време на премиерната „Графиня Марица“ на 18 юни 2021 във Варненската опера поднесе Велин Михайлов, който изпълни ролята на Коломан Жупан. Велин, пред препълнената зала, коленичи пред любимата си Лилия Илиева, който изпълни ролята на Лиза, и я помоли да се омъжи за него. Макар и не по-малко учудена от всички останали, на нея не й трябваше много време, за да каже заветното „Да“.

Така към емоцията от великолепното представление се добавиха аплодисментите, овациите и усмивките на присъстващите, над 600 души, сред които и заместник-министърът на културата, проф. Борислава Танева и главният редактор на престижното германско музикално издание “Das Opernglas” Yeri Han. Всички с очевидно удоволствие станаха свидетели на щастливия обрат в живота на Лилия и Велин, повторили съдбата на своите герои от „Графиня Марица“.

Да припомним, че юбилейната „Графиня Марица“ на голямата режисьорка Вера Немирова идва половин век след постановката във Варна на нейния баща Евгений Немиров, в която главната роля изпълнява бъдещата му съпруга Соня Дойчинова. Както тогава, така и сега, варненската „Графиня Марица“ продължава да събира артистични и човешки съдби, като красиво доказателство за величието на изкуството и на любовта.

Известни с вокалното си и артистично майсторство в много театри, Лилия и Велин са имали най-много общи участия във Варненската опера. Независимо дали в оперета, мюзикъл или гала концерт, те винаги се раздават докрай и завладяват публиката със своята енергия и всеотдайност.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!