Русия пуска полетите до Варна още този месец

Оперативният щаб на Руската Федерация взе решение днес да възобнови въздушния трафик с Турция от 22 юни 2021 г, както и с други страни, сред които и България, от 28 юни.

Още в края на миналия месец Румяна Юксел, управител на “Аква тур БГ”, която е представител на руския туроператор “Пегас туристик” обяви, че тръгват чартърите до България. Тогава тя посочи, че полетите ще започнат в края на юни до българското Черноморие. Първите планирани са до Варна от Перм, Оренбург, Красноярск, Уфа и Новосибирск на авиокомпанията им Nordwind. Съответно до Бургас ще започнат да оперират от Анапа, Хабаровск, Грозни, Кемерово, Томск Богашево, Новокузнецк, Беслан (Владикавказ).

В момента до българското Черноморие няма полети от Русия. Руската авиокомпания S7 отложи в началото на март програмата си за 26 юни. До момента руската държава не позволяваше на гражданите си да идват в България. Страната ни не попадна в списъка на неприятелските държави на Русия, но реално продължаваше да има забрана, която се отнасяше не само за нас, но и за още 15 страни, сред които Гърция, Турция, Италия, Испания и др. Българското посолство и консулски служби работят и издават визи на руснаците.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!