ММА бойци са нахлули в Министерството на спорта

Състезатели по смесени бойни изкуства, известни като ММА, са нахлули изненадващо в Министерството на спорта, съобщиха за БНР от ведомството.

Станислав Недков – Стъки – шеф на федерацията по ММА и спортисти са в сградата на спортното министерство, съобщва БНТ. Това се случва ден след като спортния министър Андрей Кузманов заяви, че има съмнения за нарушения при усвояването на пари по проекти на министерството от федерацията.

Станислав Недков е поискал среща със служебния министър на спорта заради изявленията на говорителя на правителството Антон Кутев, че Федерацията, оглавявана от Недков, е взимала милиони годишна субсидия от спортното министерство.

В крайна сметка Недков и Кузманов са се видели. Ето какво каза Стъки пред екипа на БНТ:

„Гънейки се като червей стоеше на пресконференцията. Всички видяхме колко го беше срам, защото той е председател на федерация. Знае за какво става въпрос. Знае, че тези пари не отиват при председателя на федерацията, а при момчетата в клубовете. И знаейки, че говорителят Кутев говори глупости, се гънеше като мишок там до него и го беше срам да стои.“

Според Недков министър Кузманов е казал, че данните, с които министерството разполага сочат, че федерацията е получавала по 180 000 лв на година, както е по правилата.

Недков каза, че ще съди Антон Кутев за това, което е изнесъл в публичното пространство и което, според Стъки, не отговаря на истината.

Очаква се и изявление на служебния спортен министър.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!