25-годишен варненец преби бившата си приятелка, счупи и челюстта

Районна прокуратура – Варна внесе във Варненския районен съд обвинителен акт срещу 25-годишния В.Н. Мъжът е обвиняем за причиняване на средна телесна повреда на жена, съобщават от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.

Пострадалата и обвиняемият се познавали отдавна и имали връзка до лятото на 2018 година, когато поради непрекъснати скандали и честа проява на агресия спрямо жената, включваща физическо насилие, тя се изнесла от дом им и заживяла заедно с общото им детето при родителите си. Въпреки раздялата двамата продължили да се виждат.

През януари 2020 година, на личен празник на бащата на пострадалата жена, присъствал и обвиняемият. Двамата напуснали заедно заведението, в което празнували, като В.Н. придружавал своята бивша жена под претекст да ѝ помогне с прибирането на детето. Мъжът обаче бил в нетрезво състояние и заспал в дома на родителитеѝ.

При опита й да го събуди, за да се тръгне, пострадалата станала обект на безпричинно нападение. Обвиняемият ѝ ударил няколко шамара без да ѝ дава обяснение, а малко по-късно ѝ нанесъл удар с юмрук в челюстта, като дори успял да я счупи. Агресията на мъжа не спряла, още няколко пъти той ударил своята жертва и я стиснал за врата.

Опитите ѝ да го изгони все пак дали резултат и В.Н. напуснал жилището.

На следващия ден се наложило пострадалата да потърси лекарска помощ. Подаден бил сигнал за случилото се.

Предстои делото срещу 25-годишния мъж да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание лишаване от свобода до 6 години.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!