Откривателят на Мария Бакалова ще плува в 1000 х 1000 във Варна

Откривателят и мениджър на номинираната за „Оскар“ Мария Бакалова – актьорът Юлиан Костов, ще плува в 5-ото издание на атрактивното преплуване 1000 х 1000, сподели самият той пред www.varnamaraton.info. Варненецът, който прави успешна кариера като актьор в Меката на киното – Холивуд, ще се върне от Америка специално за плувния празник.

Спортният форум е на 31 юли, събота на Южния плаж във Варна, с изключителното съдействие на концесионера на плажната ивица „Лазурен бряг 91“. Идеята за атрактивното преплуване е на Филип Ромбаут, председател на Управителния съвет на плувния шампион на България  ПСК „Черно море” и изпълнителен директор на „Агрополихим”. През годините 1000 х 1000 се радва на невероятно голям интерес.

  360p geselecteerd als afspeelkwaliteit

Идеята е 1000 души да преплуват 1000 м навътре в морето. И това лято удоволствието ще изпитат много семейства с деца, както и ентусиасти от цяла България и чужбина.

Интересът на звездния актьор Юлиан Костов към плуването не е случаен. Той е роден и е израснал във Варна. И е професионален плувец, чиято състезателната кариера премина в ПСК „Черно море“. Киновеличието постигна много успехи в компанията на настоящия главен треньор на клуба Никола Петров и зам.-председателя на УС на „Черно море“ – Миролюб Адамов. И тримата – желязна сплав за шампиони. Костов е шампион на България в най-коронованата дисциплина 100 м свободен стил, а днес вече е актьор със световни успехи.

Организатори на масовото преплуване 1000 х 1000 са ВМС на Република България, община Варна и плувният шампион ПСК „Черно море”. И това лято инициаторите на събитието обещават атрактивни подаръци за участниците, които ще бъдат разпределени чрез томбола.

Освен наградите, осигурени традиционно от Община Варна, ще има и много изненади от ежегодния спонсор Lucky Hunt.

За втора поредна година Детски кът – Варна ще зарадва малчуганите с карти за любимите им атракции. Cherry By Mary е подготвила ваучери за бутикови торти с неустоим вкус, а веригата ресторанти „Старият чинар“ осигурява вечери с подбрани кулинарни специалитети.

Миналата година над 200 души, омагьосани от плуването, се стекоха на Южния плаж, за да си подарят незабравими емоции в плувния празник 1000 х 1000.

За безопасността на плувците по трасето се грижи ВМС, а за реда и дисциплината по време на цялото събитие съдействат екипите на Областна дирекция на Министерството на вътрешните работи.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!