Начало » Общност » Варненка продавала маркови стоки менте отива на съд

Варненка продавала маркови стоки менте отива на съд

Предават на съд жена, продавала в магазина си дрехи и обувки на световни модни марки без разрешително за това. Това съобщиха от Районната прокуратура във Варна.

36-годишната жена била едноличен собственик и управител на търговско дружество. В края на юли миналата година в магазина й в централната част на Варна била извършена проверка. Служителите на полицията констатирали, че обвиняемата предлага за продажба в търговския си обект артикули, носещи знаците на запазени марки на чуждестранни дружества. Те поискали да им бъдат представени документи за предлаганата за продажба стока – за закупуването ѝ и за получено разрешение за използване на търговските марки, но жената не разполагала с такива. 

По случая било образувано досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура в града. Извършени били действия по претърсване и изземване на наличната стока, като общата стойност на дрехите и обувките, иззети от магазина, била 97 176 лева.

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. Ако бъде призната за виновна, варненката може да получи наказание до пет години лишаване от свобода и глоба до 5 хиляди лева. 

 
banner
banner
BudnaVarna.com