Днес са финалите на ЕП по художествена гимнастика във Варна

Шест комплекта медали ще бъдат раздадени в последния ден на европейското първенство по художествена гимнастика във Варна. Днес ще станат ясни медалистките във финалите с обръч, топка, бухалки и лента при жените (индивидуално), както и при ансамблите в тези с пет топки и с два обръча и с три чифта бухалки.

По програма от 10.00 до 12.15 часа са финалите при жените с участието на Катрин Тасева и Боряна Калейн. Тасева е с четвърти стартов номер с обръч, а Калейн е осма. На топка Тасева и Калейн ще играят съответно трета и четвърта, на бухалки Тасева е първа, а Калейн – пета. Във финала с лента Тасева ще играе с шести номер.

От 13.00 до 14.25 часа са финалите при ансамблите. България е със седми стартов номер и на двата финала.

Във връзка с провеждането на Европейското първенство по художествена гимнастика във Варна до полунощ на 13 юни, неделя, е преустановено движението на автомобили по ул. „Васил Друмев“ в частта от кръстовището с ул. „Капитан Рончевски“ до кръстовището с бул. „Княз Борис I“. През посочения период ще се допускат автомобили със специален режим на движение, автомобили, ангажирани със спортната проява, както и такива, снабдени с пропуск за достъп до ВВМУ „Никола Йонков Вапцаров“.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!