Глобяват за неправилно паркиране във Варна от днес

Росен Миленков от Варна ни изпрати снимка с поставена върху автомобил бележка, която предупреждава, че колата е паркирана неправомерно и от днешния 10 юни предстоят глоби от органите на МВР. Снимката е от района на Колхозния пазар.

Бележки със същото съдържание са били поставяни и на автомобили, паркирани в различни квартали на Варна, е видно от коментари в социалните мрежи.

След наша проверка стана ясно, че бележките са поставени от „Общинска полиция“. „Идеята е хората да бъдат предупредени, че предстоят санкции“, каза за Радио Варна говорителят на ОД на МВР Светла Златева.

Не е ясно обаче каква е целта на това предупреждение, при положение, че подобни проверки и сакнции трябва да са постаянни, а не кампанийни. Не се знае и защо се конкретизира точно датата 10 юни и очаква ли се да се случи нещо след тази дата / засилване на контрола, по-учестено глобяване за неправилно паркиране и т.н./? Свързано ли е това съобщение с евентуално разширяване на синята зона?, е друг въпрос, който задава нашият слушател.

На 8 юни Радио Варна изпрати въпроси до пресцентъра на община Варна, във връзка с бележките и предстоящите санции, но до този момент все още отговор няма.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply

thirteen + 5 =