Начало » Общност » Варненска компания набира средства, за да възстанови базата си след унищожителен пожар (снимки)

Варненска компания набира средства, за да възстанови базата си след унищожителен пожар (снимки)

Българският производител на бутикови електромобили Kinetik Automotive днес стартира кампания за набиране на средства, с които да поднови дейността си, след като производствената база във Варна изгоря до основи през април.

Целта е да бъдат събрани 185 000 лева, които ще послужат за ремонт на пространството и за набавянето на нужната техника.

На 14 април късо съединение причинява пламването на пожар в производствената база в морската столица. Въпреки усилията на екипа цялата сграда изгаря напълно преди появата на пожарникарите.

Злополуката не взема жертви, но щетите налагат спирането на дейността на компанията, докато производствената база не бъде възстановена и снабдена с нужната техника.

“Инцидентът ще забави темповете ни на развитие, но въпреки това желанието ни да продължим създаваме e по-силнo от всякога”, каза Теодосий Теодосиев, главен изпълнителен директор на Kinetik Automove.

“Събраната сума от кампанията ще ни помогне да възобновим работа по електрическия картинг Модел 27, хибридът Volvo P1800ES и други вече започнати проекти.”

Кампанията започва 10 юни и ще продължи до 10 юли. Вече са подсигурени 55 000 лева, а компанията е приготвила различни награди в знак на благодарност спрямо дарената сума.

Повече информация за дарителската кампания може да намерите на: www.kinetik.bg.

За Kinetik Automotive:

Kinetik Automotive e български производител на бутикови електромобили, който предлага иновативни технологични решения в сферата на автомобилните технологии и разработката на прототипи. Компанията, която е създадена през 2017, дава възможност на бизнеси и индивидуални клиенти да реализират идеите си, от първоначалните скици до работещи прототипи, за изключително кратък срок.

Наборът от технологии, с които екипът си служи, включва 3D сканиране и принтиране, параметрично моделиране,

самостоятелно разработена електроника и софтуер, виртуална (VR) и добавена реалност (AR) и други.



Първият реализиран проект е Kinetik 07 – електрически спортен автомобил на базата на Лотус 7. Всяка една част от електромобила е създадена от екипа, включително и електрониката, което позволява изключително високо ниво на индивидуализация. Малко

след това Kinetik пускат на пазара и е-картинг Model 27, който комбинира бързото ускорение на електрическото задвижване и високата поврътливост характерни за картинг шаситата.

Източник: moreto.net

 
banner
banner
BudnaVarna.com