Начало » Общност » Маските на закрито за определени места ще отпаднат, но с условие

Маските на закрито за определени места ще отпаднат, но с условие

Маските на закрито за определени места ще отпаднат, съобщи заместник-министърът на здравеопазването Александър Златанов.

„Ще започна с добра новина. Последните данни сочат, че имаме заболеваемост на 100 000 под 50, някъде 43. Другото хубаво е, че попадаме на 23-то място по заболеваемост в ЕС на базата на 30 страни. На тази база искаме да предприемем мерки по отношение на задължителните маски в някои закрити пространства като зали за спорт, фризьорски салони, малки колективи, където всички са ваксинирани“, посочи зам.-здравният министър.

Тези хора няма да имат задължението да носят маски, може би това ще стане от понеделник, най-късно вторник, допълни той.

Маските на закрито остават в големи търговски обекти, както и административни сгради за търговски обекти, където не може да се определи колко хора са ваксинирани.

Маските остават задължителни и за градския транспорт.

„Постоянно се опитваме да стимулираме хората да се ваксинират. Опитваме се да търсим всякакви варианти, правим и информационна кампания. Последните дни има една тенденция все повече хора да желаят да се ваксинират“, коментира зам.-министърът. Той обаче заяви, че не предвиждат материални стимули за ваксинации.

Източник: БНТ

 
banner
banner
BudnaVarna.com