Начало » Общност » Пуснаха на вода лодките за BORA Sailing Championship

Пуснаха на вода лодките за BORA Sailing Championship

Във Варна пристигнаха четирите еднотипни лодки, с които ще се състезават екипажите в BORA Sailing Championship Varna 2021, съобщиха организаторите за BudnaVarna.com.

Надпреварата ще се проведе този уикенд (13-14 юни) в зоната на Морска гара и е част от календара на Шампионската лига по ветроходство.

Лодките пристигнаха от Солун, а спецификата на надпреварата ги превръща и в основни „звезди“ на вода.

Причината е, че в този формат на състезанието екипажите ще сменят лодката си, предоставена от организаторите, на всяка гонка – така класирането ще е плод единствено на спортно-техническите качества на екипажите при равни други условия. За феърплея и спазването на състезателните инструкции ще следи специалният гост на регатата- реферът на вода Ставрос Курис (Гърция).

А ето и с какво ще разполагат екипажите: четири спортни Лазера с дължина от 6.20 м, газене 1,50 м , ширина 2,10 м, подходящи за екипаж от четирима души.

Първоначално известен като Laser SB3, моделът SB20 продължава да изпълнява своите новаторски обещания: лодка, която е забавна, бърза и лесна за плаване от всеки на всяка възраст.

По време на Bora Sailing Championship най-добрите ветроходни клубове ще се състезават за титлата “Шампион по ветроходство за еднотипни лодки на България” и определят кой да се класира за квалификациите на ISLA за Шампионската лига по ветроходство

 
banner
banner
Budnavarna