Начало » Общност » Абсурдно ниски цени за хотели край Варна

Абсурдно ниски цени за хотели край Варна

Голяма част от хотелите по Северното Черноморие вече са отворени, но те влязоха в ценова война, като се стига и до абсурдно ниски оферти дори за базите, които са на първа линия, каза председателят на Варненската туристическа камара Илин Димитров. По думите му засега най-голям е броят на гостите от Румъния.

Той уточни, че започват да пристигат туристи и от Полша, Украйна, Молдова, прибалтийските държави. Очакванията са след 1 юли да дойдат и летовници от Германия и Великобритания.

Сезонът по Южното Черноморие тръгна колебливо, само около 20% от хотелите са отворени, но надеждите са, че след 1 юли нещата ще наберат скорост, допълни зам.-председателят на Бургаската туристическа камара Деница Колева.

Тя уточни, че в момента има почиващи от Румъния, Полша, като постепенно се увеличава и броят на гостите от Чехия. Има надежда сезонът да бъде що-годе приличен, особено ако има гости от Русия и Великобритания, каза още Колева.

Двамата експерти бяха единодушни, че проблемите с кадрите в сектора не са решени, особено като се има предвид, че заради кризата много от служителите, владеещи чужди езици, са се ориентирали да работят в други браншове. Ще има „внос“ на работна ръка, посочи Димитров, като според него чуждестранните служители може да достигнат до 20 на сто.

За туризма в момента е от изключително значение да бъдат осигурени зелени коридори за летовниците, които пристигат организирано, допълниха експертите. Според тях е задължително и да се засили рекламата на България в чужбина, пише„Монитор“.

 
banner
banner
BudnaVarna.com