Събарят ”Дом Младост” и строят жилищна кооперация

Протест срещу събарянето на плувния комплекс „Дом Младост“, на мястото на който ще се строи жилищна кооперация, готвят във Варна. Недоволството назрява с публикации на недоволни граждани във Фейсбук.

Треньорът по футбол Пламен Йорданов е написал в социалната мрежа следното: „Намери се ”решение” за плувен комплекс ”Дом Младост” в гр. Варна…. ще бъде съборен изцяло, за да се направи жилищна кооперация и търговски площи, въпреки трите мола в близост… Честито! На практика единственият вариант за плуване на малки деца, предвид дълбочината на закритото и откритото съоръжение.

Занемарено от години и вече завинаги ще е в историята…“ За Actualno.com той поясни, че всички треньори, които работят там с малки деца и наематели в сградата, са предупредени до 15 дена да напуснат сградата. Казали са им, че предстои строеж. „А за малките деца до определена височина единственият вариант за обучение е в този плувен комплекс“, посочи още Йорданов. Протестът е обявена за утре сутринта, от 8,30 часа на задния вход на басейна. „Приятели, басейн Младост е продаден и на негово място ще се строи жилищна сграда. Утре сутринта – 4 юни 2021г. в 8:30 часа, на задния вход на басейна ще се проведе протест, който ще бъде отразяван от националните медии. Който има възможност, нека да дойде, за да защитим града и децата си. Това е единственото място, където много малките деца могат да се учат да плуват, провеждат се тренировки и за рехабилитация за деца със специални потребности. Моля споделяйте, за да стигне до повече хора“, призовава Славка Динкова.  

Справка в Имотния регистър сочи, че от 2005 година собственик на имота е фирмата „Винком“ АД (сега „Терис Къмпани“), която го продава на „Феста Холдинг“ АД, чийто действителен собственик е Петя Баракова-Славова – председател на надзорния съвет и мажоритарен акционер в „Инвестбанк“ АД. През 2017 г. „Феста Холдинг“ АД и „Черноморско злато“ АД (фирма, която също е съсобственост на семейството на Петя Славова – б. р.) създават дружеството „Дом Младост“ ООД. В него те апортират целия имот с площ 9508 квадратни метра, който се намира на булевард „Сливница“ №194 във Варна, ведно с басейните, съблекалните, двора. Сграда е на два етажа със сутерен и по документ се води със смесено предназначение и площ 1076 кв. метра.  Застроената й площ е 2 209 кв. метра. Има сграда за търговия с площ 241 кв. метра, летни съблекални с площ от 301 кв. метра. На практика „ЧЕРНОМОРСКО ЗЛАТО“ АД внася в капитала на дружеството „Дом Младост“ непарична вноска – право на собственост върху сградите в този имот. В него има басейни, неврологичен кабинет, медицинска козметика, кабинет – рехабилитация, физиотерапевтичен блок, съблекални, кабинет за иглотерапия, фитнес зали и аеробика, масажно отделение, финска сауна за жени, барчета, зъболекарски кабинети, помещение за зъботехници, ревматологичен кабинет, възстановителен център, открита тераса, помещение за лечебен масаж, вани и тангентори, помещение за педикюр, фризьорски салон, козметика, офис. В апорта, който е на обща стойност 589 600 лв., влизат и два външни басейна – горен и долен.   „Феста Холдинг“ АД пък апортира дворно място с площ от 9 500 кв.м., ведно с всички подобрения в имота. Стойността на непаричната вноска за него е 1 002 510 лева.

 

От юни месец миналата година „Дом Младост“ става ЕООД след прехвърляне на акции от двете споменати по-горе дружества на „А Пропърти“ АД – София, което пък е собственост на „Сътънфийлд Корпорейтид“, регистрирано в държавата Белиз. 100% от неговия капитал са притежание на Камелия Николова Кулева. Припомняме, че именно Кулева беше изборът на „Инвестбанк“ за неин представител в „Метахим Импекс“ след като с финансиране от банката акционерното дружество купи активите на фалиралия торов завод „Химко“ – Враца. Още от ЛЮБОПИТНО:

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply

sixteen + 5 =