Начало » Спорт » Набират 60 младежи във Варна, които да се обучават в морски спортове

Набират 60 младежи във Варна, които да се обучават в морски спортове

Започва набирането на младежи за проeкта „Здравето и морето“, финансиран от Министерство на младежта и спорта, съобщават от СК „Черно море Бриз“ за Moreto.net.

60 младежи на възраст между 15 и 29 г. ще получат шанс да се включат в следните дейности: неформални обучения за насърчаване на здравословен начин на живот и спортуване; обучение и тренировки по ветроходството; тренировки по гмуркане и начално водолазна обучение.

Основната цел на проекта е да активизира и развива младежите, чрез включването им в занимания по ветроходство, гмуркане, начално водолазно обучение като алтернатива за свободното време.

Като допълнителен ефект за младите хора ще бъде придобиването на умения и компетентности в сферата на морските професии.

Партньори при реализиране дейностите по проекта са Морски клуб „Шабла“, Морски клуб „Приятели на морето“ – Варна и Морски клуб „Шумен“.

Желаещите да се включат младежи, могат да направят това до 15 юни 2021 г. на ел. адрес: seaclub2@gmail.com.

Проблемите с базата на „СК Черно море Бриз“ отново ще затруднят провеждане на проекта, а въпросът изцяло зависи от новия областен управител.

Припомняме, че все още не е изпълнена заповедта на вече бившия областен управител на Варна Стоян Пасев за премахването на оградата, която възпрепятства достъпа до тренировъчните яхти и осигурителни съдове.

Ръководството на клуба ще инициира среща с новия областен управител на Варненска област за решаване на проблемите с базата, които бяха адресирани и до местната власт в предходните месеци, но продължават да се задълбочават, поставяйки на карта нормалното изпълнение на редица спортни прояви и програми, сред които и „Здравето и морето“.

 
banner
banner
BudnaVarna.com