Начало » Култура » „Двубой“ под режисурата на Мариус на 23 юни в зала 1 на ФКЦ

„Двубой“ под режисурата на Мариус на 23 юни в зала 1 на ФКЦ

Народен театър „Иван Вазов“ ще открие Театрално лято – Варна 2021

На 23 юни от 19.00 часа в зала 1 на Фестивален и конгресен център ще бъде морската премиера на „Двубой“.
При голям интерес билетите вече са в продажба на билетните касите на театър „Българан“.

Режисурата на спектакъла е на Мариус Куркински, а в актьорския състав са Пламен Димов и Павел Иванов в ролята на потенциалните дуелисти, Аня Пенчева, Радина Боршош, Албена Колева, Стелиан Радев, Константин Еленков, Ирина Митева, Любомир Петкашев, Стефан Къшев.

Сценографията, костюмите и виртуозният плакат на спектакъла са дело на Никола Тороманов, а музиката е на Емилиян Гацов – Елби.

„Това е една много голяма болка на автора, който много скоро след „Българио, за тебе те умряха, една бе ти достойна зарад тях“, му се налага да напише думи като „човек – деколте в акъла“, „отсъствие на всяко присъствие”, казва Мариус Куркински.

Историята е основана на действителна случка от градския живот на стара София и разказва за една коварна жена и измамна любов, довела до дуел. Двубоят всъщност е атака срещу лицемерието, двуличието, позьорството.

“За първи път работя с Мариус Куркински. Голяма емоция е да следвам неговата посока, да достигна до тези светове, които наистина само той може да покаже. Той е като изкачване на висока планина”, казва Радина Боршош.

С този спектакъл Народният театър отново отдава почит на своя патрон и годишнината от смъртта му, след като миналата година отбеляза 170 години от рождението на Иван Вазов с поредица от събития.

 
banner
banner
Влади Янев