Начало » Общност » Ще броят бездомните кучета във Варна

Ще броят бездомните кучета във Варна

Не е известен броят на бездомните кучета във Варна. Последното преброяване е правено през 2016 г., а следващото ще бъде през есента, като да участват в него ще бъдат поканени и представители на неправителствени организации.

Това заяви зам.-кметът по сигурността на Община Варна Тодор Иванов, който добави, че популацията се е увеличила, докато приютът в село Каменар е бил затворен.

„Приютът вече е ремонтиран и функционира. Назначени са ветеринарен лекар, управител, търсят се още гледачи и ловци. Гражданите на Варна могат да подават сигнали, като на тях има кой да реагира“, каза още той.

По думите му много неправителствени организации публикуват неверни информации в социалните мрежи, които нагнетяват обществено напрежение и демотивират служителите.

Желаещите да постъпят на работа са малко, тъй като заплатите не са големи, работата не е от привлекателните, а освен това има и негативно отношение в социалните мрежи. Много стопани изоставят на улицата домашните си кучета, които после се размножават и това създава много проблеми”.

Източник: dnews.bg

 
banner
banner
BudnaVarna.com