Девня отбеляза 24 май с многолюдно шествие, песни и танци

Днес в Девня отново е била спазена традицията и подобаващо е бил отбелязан един от най-светлите български празници – Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Това съобщава кметът Свилен Шитов.Той благодари всички деца и по-големи ученици, които са се включиха в празничната програма.

Тя е започнала в 10.00 ч. с многолюдно шествие, предвождано от духов оркестър, под звуците на химна „Върви народе възродени“.На площада пред НЧ „Просвета“ почетни плакети са получили заслужилите преподаватели от Девня – Ангелина Димова, старши учител в детска градина „Незабравка“, както и Калинка Георгиева, начален учител в СУ „Васил Левски“.Отличие ще бъде предадено и на Георги Петков, който дълги години е бил директор на средното училище в Девня, допълва Шитов.Програмата за 24 май е продължила с рецитали, песенни и танцови изпълнения на изявени деца от детските градини в Девня, ученици от СУ „Васил Левски“ и възпитаници на Центъра за личностно развитие.След края на тържеството от името на Общината и Общинския съвет са били поставени венци и цветя пред монумента на Константин-Кирил Философ в парк „Разсадника“.

Сн.: Fb.: Свилен Шитов

Сн.: Fb.: Свилен Шитов

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply

three × 3 =