Начало » Общност » Ще има ли по-ниски цени на чадърите и шезлонгите по родните плажове?

Ще има ли по-ниски цени на чадърите и шезлонгите по родните плажове?

Започват преговори с концесионерите на плажове за по-ниски цени на чадърите и шезлонгите. Това обяви служебният министър на туризма Стела Балтова. Възстановяването на бранша след пандемията беше посочено като един от основните приоритети на служебния кабинет, предаде Bulgaria ON AIR.

Концесионерът на плаж на юг от Бургас вече поставя шезлонгите и чадърите. Все още не зная на каква цена ще ги предлага и това го притеснява.

„Ако решат да сключим споразумение за намаляване на цената на чадърите и шезлонгите и те да намалят респективно толкова от наема, да го направят много бързо, няма време. Готов съм да ги намаля , както миналото лято – 5 лв. чадър, 5 лв. шезлонг“, коментира концесионерът на плаж „Крайморие“ Николай Димитров.

Очаква се преговорите с концесионерите да приключат до края на месеца. 

„Всички концесионни договори се мониторинговат и ако бъдат открити нарушения те ще бъдат обсъдени“, заяви служебният министър на туризма Стела Балтова.

За този сезон ще важат правилата за прилагане на противоепидемични мерки в хотелите от миналото лято. Приоритетното ваксиниране на лица, заети в туризма също е особено важно.

 
banner
banner
BudnaVarna.com