Начало » Общност » Шофьор на автобус раздавал шамари на пътя във Варна, глобиха го

Шофьор на автобус раздавал шамари на пътя във Варна, глобиха го

Автобусен водач беше осъден за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Инцидентът възникнал на 7 юли 2019 г. при натоварен пътен трафик в отсечката между курорт „Св.Св. Константин и Елена“ и местност „Траката“.

Предприета от друг шофьор маневра по престрояване в пътната лента непосредствено пред автобуса изнервила водача му. Подсъдимият започнал да притиска изпреварилата го лека кола, на няколко пъти натискал рязко спирачки и включвал къси и дълги светлини, след което при спиране на следващ светофар слязъл от автобуса, отишъл да се саморазправи с шофьора на лекия автомобил, като му  нанесъл няколко удара. 

В резултат на причинената по хулигански подбуди лека телесна повреда пострадалият получил травматични увреждания и разкъсно-контузни рани по лицето.

38-годишният подсъдим е неосъждан досега. Варненският районен съд го призна за виновен и го освободи от наказателна отговорност, като му наложи административно наказание – глоба в размер на 1000 лева. В тежест на подсъдимия са и направените разноски по делото.

 Решението подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

 
banner
banner
BudnaVarna.com