Начало » Общност » Родители от Варна: Спираме децата от училище до края на седмицата, има извинителни бележки!

Родители от Варна: Спираме децата от училище до края на седмицата, има извинителни бележки!

Родители от Варна масово се заричат да спрат децата си от училище до края на седмицата, докато обстановката в морския град се нормализира, споделиха много от тях за Varna24.bg.

Варненци роптаят срещу решението, взето вчера в Община Варна само 10-ти януари да бъде обявен за неучебен ден, както и срещу факта, че новината бе оповестена официална вчера чак около 16 часа от местната управа.

„Как е възможно цял ден да стоим на тръни и да очакваме това решение. Има деца, които пътуват не само от кварталите към града, но и от малки населени места и местности до Варна. Давате ли си сметка, г-н Портних, колко е важно за всеки продител да знае как да организира нещата, в случай, че детето е по-малко и се налага да остане някой при него, а няма близки хора на разположение“, коментира гневна варненка.

Мнозина се заканиха да посетят джипито на детето си, за да вземат извинителна бележка за отсъствията до края на седмицата, предвид очакваните нови атаки на зимата.

В социалната мрежа се разгоря бурна дискусия дали децата трябва да ходят на училище тези дни или да си стоят у дома. Ето и част от коментарите на варненеци:

„Днес 10,01, положението сутринта беше още по-зле, след снощните -12гр. Как си представя кмета утре сутринта трафик + още 5000 автомобила, потеглящи само заради децата, за да ги заведем на училище. Или по още 20-30 деца на всяка спирка да чакат автобусите, дето тази сутрин липсваха и имаше по 20 човека на спирка да чакат. Някой мисли ли дали условията навън по улиците позволяват, децата да тръгнат на училище. И само до 18 градуса ли ще топлят класните стаи.

„Браво, разума надделя! Ще вземат да научат нещо в туй училище мани, мани…“

„А някой мислили за работещите родители, които вече не могат да отсъстват от работа. Дете в първи клас само ли да го оставя. Или да го заведа на частно за което пак трябва да излезе на студено и хлъзгаво? Да си ходят на училище пък който иска да си ги държи вкъщи“

„Аз предлагам направо целият месец януари да се обяви за неучебен“

„Класните стаи са студени и всички ние сме ходили на училище и сме стояли с якета и сме писали с ръкавици на ръцете. Не мисля че щом аз съм го изпитвала трябва да го изпита и детето ми това нито ще я направи по силна нито по учена. Аз съм за удължаване на ваканцията“

„Защо не ги обявиха дните наведнъж, за да не пътуват децата….щом имат още дни ваканция, защо да се прибират във Варна?…. Пълна каша!

„Аз лично ще съм с детето в училище и ако няма 18 градуса си я прибирам!“

„Идват нови студени дни, удължете ваканцията до края на седмицата“

Има и коментари на хора, които смятат, че родителите са по-разглезени от децата си и желанието за допълнителни почивни дни за малчуганите е каприз. Ето и тяхното мнение:

„Те децата Ви като са във ваканция и докато Вие сте на работа в къщи си стоят,нали? Не излизат и не се събират, нали? Но само като ходят на училище могат да се разболеят или да се хлъзнат и да паднат!“

„Възмутително! Седя и чета постове на хора, които са ходили на училище в много по-тежки условия! Хора, които явно са забравили как преди нямаше по 3 седмици зимни ваканции, само защото навън е студено. Обличахме се добре и на училище… А сега искат да възпитават мекотели, на които през зимата им е студено, а през лятото – топло. Предпочитат да отглеждат необразовани и неграмотни деца, вместо да ги изградят като силни хора. Отвратена съм!“

„А родителите знаят ли че Техните деца се моткат по цял ден по моловете. Нали целта е да се предпазят децата. Е те така се предпазват. Казвам го като човек който работи в МОЛ и вижда кой го посещава преобладаващо. Така че щом ходят по моловете, да си ходят и на училище!“

 
banner
banner
Budnavarna