Начало » Общност » Официално: 10-и януари е неучебен ден за Варна

Официално: 10-и януари е неучебен ден за Варна

Със заповед на кмета Иван Портних 10-и януари е обявен за неучебен ден за Варна, съобщиха от Регионалния инспекторат по образованието за Varna24.bg.

„От Община Варна ми потвърдиха, очакваме да получим и официалната заповед на кмета“, каза началникът на инспектората в морския град Венцислава Генова.
На въпроса защо само 10-ти е обявен, след като много родители настояват и 11-ти януари да бъде неучебен ден предвид лютите температури, Генова коментира, че кметът вероятно е решил да запази правото си на още един ден, за да може да обяви ваканция ако се налага предвид очаквания бум на грипа.
За сметка на това право да удължат ваканцията с още три дни имат и директорите на училища в града.

Решението за обявяване на 10-ти януари за неучебен ден бе взето след дълго заседание в Община Варна днес във връзка с ниските температури и за да бъде избегнат риска от разпространение на грип и остри респираторни заболявания.
Междувременно в коментарите си читатели на Varna24.bg завързаха разпалена дискусия помежду си, като 90% от тях изразиха категорично мнението си, че учениците трябва да останат по-дълго у дома. Това според родителите се налага не толкова заради студеното време, колкото заради заледените улици в града, които крият риск от наранявания при малчуганите.
 
banner
banner
Budnavarna